Argentina má 210.000 ha vinic, největší podíl na pěstování a produkci vína má vinařská oblast Mendoza. Vinařské oblasti Argentiny se rozprostírají mezi 22. až 42. stupněm jižní šířky v délce přes 2400 km. Je to stejná zeměpisná šířka jako oblast od Maroka po Nový Zéland.

Nachází se v dešťovém stínu pohoří And, je to z velké části suchá a vyprahlá krajina, ale podobně jako Chile je zásobena vodou a tajícím sněhem z hor. Argentinské vinice se nachází na úpatí pohoří And od provincie Salta až po oblast Rio Negro. Vinice se vysazují v Argentině i v nadmořských výškách 2000 až 3000 m n. m., kvůli nižším teplotám a vlhčímu vzduchu.

Největší argentinská vinařská oblast Mendoza
Mendoza je centrem kvalitních argentinských vín a zároveň největší vinařskou oblastí s celkovou produkcí více než 80 % všech vín vyrobených v Argentině. V minulosti se v Mendoze pěstovaly hlavně odrůdy Cereza a Criolla Grande, ale v posledních letech se stal nejoblíbenější odrůdou červený Malbec, dále Cabernet Sauvignon a Tempranillo. Z růžových odrůd potom Cereza a Criolla Grande.

Zobrazuji všechny 4 výsledky

Ukázat nabídku
Zobrazit Vše
14%
Zavřít

BODEGAS TRAPICHE – MELODIAS MALBEC 2015

185 
Malbec řady MELODIAS je vyroben z hroznů vinic v těch nejlepších oblastech. Každé z těchto vín se vyznačuje jedinečným a specifickým tónem a ve vzájemném spojení vytvářejí jedinečnou melodii pro lidské smysly.
14%
Zavřít

BODEGAS TRAPICHE – MELODIAS MALBEC 2016

185 
Malbec řady MELODIAS je vyroben z hroznů vinic v těch nejlepších oblastech. Každé z těchto vín se vyznačuje jedinečným a specifickým tónem a ve vzájemném spojení vytvářejí jedinečnou melodii pro lidské smysly.
14%
Zavřít

BODEGAS TRAPICHE – MELODIAS SAUVIGNON BLANC 2017

185 
Hrozny Sauvignon Blanc pocházejí z vybraných vinic vysokohorské oblasti Mendoza River ve východní části provincie Mendoza. Půda je písečná a je napájena vodou z And.
14%
Zavřít

BODEGAS TRAPICHE – MELODIAS CHARDONNAY 2017

185 
Chardonnay hrozny pocházejí z vybraných vinic Las Palmas v Cruz de Piedra, Santa Rosa a z dalších vinic v provincii Mendoza. Půda je písečná a je napojena vodou z Andů. Hrozny jsou uvolněny z kmene, jednohodinová fermentace moštu při teplotě 5 ° C. 12-denní fermentace v nádržích z nerezavějící oceli při kontrolované teplotě.